Ekonomi

Çin ve ABD Mali Çalışma Grubu İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

PEKİN, 27 Ekim (Xinhua) — Çin-ABD mali çalışma kümesinin ilk toplantısı Çarşamba günü video bağlantısı yoluyla gerçekleştirildi.

Çin Merkez Bankası’ndan cuma günü yapılan yazılı açıklamaya göre iki taraf; Mali ve mali istikrar, mali düzenleme, sürdürülebilir finans, kara para aklamanın ve terörizmin finansmanının önlenmesi, küresel mali yönetişim ve ortak çıkarları ilgilendiren diğer değerli konularda profesyonel, yardımsever, dostane ve yapıcı temaslar kurduk.

Merkez Bankası, tarafların teması sürdürme konusunda mutabakata vardığını bildirdi.

Toplantı, iki ülke başkanları arasında Bali’de yapılan toplantıda varılan önemli anlaşmanın ve Çin Başbakan Yardımcısı ile Çin-ABD’nin ekonomik ve ticari işlerden sorumlu baş temsilcisi He Lifeng ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen arasında varılan anlaşmanın devamı niteliğindeydi.

Çarşamba günü yapılan toplantıya Çin Halk Bankası ve ABD Hazine Bakanlığı’ndan bakan yardımcıları eş başkanlık ederken, Çin Ulusal Mali Düzenleme İdaresi ve Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu yetkililerinin yanı sıra ABD Merkez Bankası ve ABD Menkul Kıymetler’den temsilciler katıldı. ve Değişim Komisyonu da katıldı. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu